Pázmány ITK - SZMG - közös sikereink

 

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs TEchnológiai és Bionikai Kar beszámolója



PPKE-ITK - SZMG


Tisztelt Vízhányó Zsolt Sch.P. igazgató úr!
Tisztelt Szabóné Fenyvesi Katalin igazgatóhelyettes-asszony!


Örömmel nyújtom át Önnek és kollégáinak közös sikereinkről készített füzetünket, mely a Szent Margit Gimnáziumból a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karára az utóbbi években érkezett hallgatók egyetemi tanulmányainak és életútjának összefoglalásáról szól. A füzetben összefoglaló módon, valamint jelentősebb eredmények esetén név szerint is megtalálhatóak az Önöknél érettségizett diákokról szóló információk 2022. februárjáig bezárólag (az adatgyűjtést akkor zártuk le). A füzet elkészültének motivációja, hogy Karunk nagy hangsúlyt helyez hallgatóink személyes életpályájának követésére, illetve a tehetséggondozásra. Nagyon fontosnak tartjuk ennélfogva a középiskolákkal való szoros kapcsolattartást is, hiszen a gimnáziumi évek alapozzák meg a diákok sikeres helytállását egyetemi tanulmányaik során.



A füzetben az Önöknél érettségizett diákok egyetemi pályafutásának bemutatása mellett általános információkat is találnak arról, hogy milyen jelentkezőket várunk Molekuláris bionika mérnöki BSc, illetve Mérnökinformatikus BSc képzéseinkre. Bemutatjuk Tehetségprogramunkat, valamint az elsőéveseknek szóló Gólya ösztöndíjunkat is. A füzet tartalmazza ezen kívül a középiskolásoknak szóló programjaink rövid bemutatását is.

Szeretnénk egyúttal figyelmükbe ajánlani a Karunkon megrendezésre kerülő középiskolásoknak és középiskolai pedagógusoknak szóló programjainkat:

- Kutatók Éjszakája /2022. szeptember 30/

- Bionika akadályverseny /2022. ősz/

- Nyílt nap a Pázmány ITK-n /2022. december és 2023. január/

- Makerspace foglalkozások /2022. ősz-tél/

- Pedagógus szaktárgyi továbbképzések (5 órás) - matematika, biológia, kémia, fizika és informatika tantárgyból /2022. ősz/

Szívesen részt veszünk a középiskolák pályaorientációs alkalmain is.



Megköszönjük, ha a füzetet tantestülete érintett kollégáival is megosztja. A kiadvány nyomtatott változatát postai úton már korábban elpostáztuk az intézmény címére. Örömmel vennénk, ha néhány sorban visszajelzést kapnánk arról, mennyire találják hasznosnak a füzetben szereplő információkat. Megköszönnénk továbbá, ha megírnák, a jövőben is örömmel fogadnának-e hasonló kiadványt, és ha igen, milyen további információ lenne az, ami az Önök középiskolai munkáját, az egyetemi tanulmányokra való hatékony felkészítést segíteni tudná.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok.



Üdvözlettel,

Dr. Iván Kristóf

dékán

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Információs Technológiai és Bionikai Kar




Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial