KÖSZI - közösségi szolgálat

KÖSZI, avagy a közösségi szolgálat. Igaz, hogy az érettségi bizonyítvány szükséges föltétele, de még igazabb, hogy az érettség, az önzetlen másokhoz fordulás, a nyitott szem, a bátorság és leleményesség kialakulásának segítője, mércéje.

Annak kipróbálása és begyakorlása, hogy tudunk segíteni a még nálunk is elesettebbeken, az emberhez méltó társadalom megszilárdulását segíti elő. Az a tény, hogy egyházi iskola vagyunk, ehhez valójában semmit sem tesz, legfeljebb egy tágabb horizontba emeli a közösségi szolgálatot: "éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám". (Mt 25,35-36)

A közösségi szolgálat számtalan területen megvalósulhat, egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, liturgikus, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi, közös sport- és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, továbbá idős emberekkel.


KÖSZI szabályzat

 

 

 

2019. 09. 05. Újabb KÖSZI-lehetőségek:

  • Könyvtárban – segítségnyújtás a könyvek elrendezésében. Jelentkezés a könyvtár nyitvatartási idejében a könyvtárosnál
  • Margit-sziget – felügyelet a nyitva tartás alatt a rendre, záráskor rendrakás, mosogatás stb. Jelentkezés Kóczán Gabriella nővérnél
  • A johanniták által szervezett elsősegély-nyújtó tanfolyam (valószínűleg csütörtök és/vagy kedd). Jelentkezés a titkárságon név, osztály és nap megadásával. Határidő: szept. 16. (hétfő) 15 óra
  • Énekkar - Oberrecht Ádám tanár úr vezetésével - jelentkezés a tanár úrnál
  • Gitáros kórus  - jelentkezés Hegedűs Szabolcs tanár úrnál
  • KECSAP - jelentkezés Balla tanár úrnál

 
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial