Érettségi - továbbtanulás - anyagok érettségihez

Frissítve: 2023.08.09.

Mindenkinek legalább öt tantárgyból kell érettségi vizsgát tennie. Ezek közül kötelező a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a történelem és egy idegen nyelv. Az ötödik tantárgy választható, de a választásnál figyelembe kell venni, hogy a felvételihez mely tantárgyból tett érettségi szükséges.

Érdemes emelt szintű érettségit választani a felvételihez, mert nehezebb ugyan, mint a középszintű vizsga, de többletpont jár érte; ezenkívül az egyetemek többsége, ha nem is írja elő az emelt szintű érettségi vizsgát a szakterületének megfelelő tantárgyból, az emelt szintű érettségihez való tudást elvárja, a további tanulmányok erre építenek.

A tizenegyedik év végén előrehozott érettségit lehet tenni földrajzból és (osztályozó vizsgával) digitális kultúrából és idegen nyelvből.

Az érettségi követelmények és korábbi érettségi feladatsorok megtalálhatók az oktatas.hu honlapon.

Az egyetemek követelményeiről a felvi.hu honlapon lehet tájékozódni.

A 10. évfolyam második félévében érdemes kiválasztani a továbbtanulás szakirányát, és ehhez igazítani az emelt szintű (fakultációs) képzések igénylését. Az emelt szintű érettségi tárgyakról 12. évfolyamban kell dönteni -  az előző évek ponthatárait megismerve, a saját tapasztalatok, eredmények függvényében.

Nem szabad megfeledkezni az ötven óra közösségi szolgálatról, melynek hiányában nem kezdhető meg a rendes érettségi vizsga..

 

Csontos Attila igh.

 

Anyagok érettségihez

Fizikához:

Kísérleteinket az OM által javasolt kísérletekből válogattuk. Ezek linkje a következő:

http://dload.oktatas.educatio.hu/erettsegi/nyilvanos_anyagok_2018tavasz/fizika_kozep_szobeli_kiserletlista_2018maj.pdf

 

 
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial