Diákétkezés a 2024/25-ös tanévben

Frissítve: 2024-06-24


Minden nap meleg ebédre van lehetőség iskolánk menzáján

Ebédelni a tanítási órák után 11:45-től – 15:30-ig lehet, repeta 15:10 – 15:30 között kapható.

Az ebédet imával kezdd és fejezd be, illőn hagyj tiszta asztalt magad után.

Csak a korábban kiválaszott és befizetett menüt lehet elvinni a tálalópultról, hiszen a másik másé.

Ebédelni 2024. szeptember 9-től lehet 

 

Az alábbiak le is tölthetőek:  szmg--menza-tajekoztato-es-mellekletek.pdf (869 kB)

Ebédbefizetés a 2024/25-ös tanévben

Aki szeretne az iskolánkba járó vagy újonnan érkező gyermeke részére ebédet rendelni, annak először regisztrálnia szükséges az intézmény által használt ebédbefizetési felületre.

A befizetési rendszer elérhetősége: https://szmg.eny.hu.

A regisztráció és a befizetés menete

A regisztrációt az alábbi „szmg - iskolai menza” elnevezésű linkent található regisztrációs űrlap kitöltésével kell kezdeményezni. (Figyelem, csak szmg.hu-s címmel működik!)

szmg-iskolai menza

Az űrlap kitöltése után a gyermek adatai bekerülnek az ebédbefizetési rendszerbe

Ebbe a rendszerbe az űrlap „gondviselő e-mail címe” mezőjébe írt elérhetőséggel, valamint a regisztrációt visszaigazoló e-mailben megadott ideiglenes jelszóval lehet belépni.

Belépés után új jelszó kérésével véglegesíthető a regisztráció. Első belépéskor szükséges az ÁSZF elolvasása és elfogadása. Ha az iskolánkba egy családból több gyermek jár, akkor gyerekenként külön űrlap kitöltése szükséges.

A fent leírtak szerint megadott adatokkal történő bejelentkezés után megjelenik a személyes ebéd-megrendelő felület, ahol az „Étkezés igénylés/lemondás” menüpont alatt lehet a napi menüt kiválasztani.


Amennyiben a „2024. …………….. hónapra még nincs igénylés beállítva. Kattintson ide, ha az összes iskolai napra szeretne igénylést beállítani” opciót választja, abban az esetben az „A” menü kerül beállításra minden étkezési napra.

Az egyes napokra eltérő menü beállítása az „Egyedi igénylés beállításához kérem, lépjen az Étkezés igénylés oldalra” opció választásával lehetséges.


A képernyő bal oldalán található a gyermek neve és az igénylés hónapja, jobb oldalán pedig a menüválaszték. Fontos, hogy a menüválasztás után a megrendelést a számla elkészítésével véglegesítsék. Amennyiben a megrendelő nem készít számlát, abban az esetben a megrendelést semmisnek tekintjük és töröljük. 

Számlát a „Kezdőlapon” vagy a „Számlák” menüpont alatt a felső kék sávban megjelenő „Számlakészítés” üzenetre kattintással kell elkészíteni, majd az elkészült számla mellett a „Befizetés” gombra kattintással ugyanitt kiegyenlíteni.

A KIÁLLÍTOTT SZÁMLÁK CSAK BANKKÁRTYÁVAL EGYENLÍTHETŐK KI az OTP SimplePay alkalmazáson keresztül.

Menümódosítás és lemondás: a tárgynapot megelőző munkanap 10 óráig.

Menümódosítás és lemondás szintén a fent említett online felületen lehetséges a tárgynapot megelőző munkanap 10 óráig. A lemondott ebéd árát a rendszer a következő számlában automatikusan jóváírja.

Amennyiben az étkezés nem kerül lemondásra, de a gyermek az elektronikus naplóba rögzített adatok alapján bizonyíthatóan hiányzott, abban az esetben a le nem mondott adag/adagok szolgáltató által számlázott ára teljes egészében a befizetőt terheli/terhelik.

Ugyanis a főzőkonyha által az iskola részére kiállított számla a le nem mondott adagok árát is tartalmazza, azonban az államkincstár a hiányzás miatt ezt az étkezési adagot nem téríti meg az iskola felé. Ez kiemelten igaz a kedvezményes étkezők esetében.

Határidők, kapcsolat az oldal alján!

 

Kedvezmény igénybevétele

 

Nyilakozat kedvezményes étkezéshez

 

Diétaigénylés

 

A "Nyilatkozat kedvezményes étkezéshez" linken található dokumentumot kell kitölteni, a szülő olvasható aláírásával ellátni,

Ha a nyilatkozathoz az alább említett igazolások közül bármelyiket csatolni kell, akkor kérjük, hogy azokat egy dokumentumba foglalva szíveskedjenek feltölteni az étkezési felület „Határozatok” menüpontja alá.

A nyilatkozat egy tanévre szól és minden tanév elején megújítandó!

 (A 1997. évi XXXI. törvény (Gyvt.) 21/B. § szerinti kedvezményes étkezés igénybevételének feltétele a kitöltött Nyilatkozat kedvezményes étkezéshez című nyomtatvány. )

Ha az iskolánkba egy családból több gyermek jár egyszerre, akkor a dokumentumot minden gyermek menzafelületére külön fel kell tölteni.  A gyermek neve az „Étkező” mezőben választható ki.

A kedvezmény a nyilatkozat (és mellékletei) beérkezését követő naptól illeti meg a szülőt/gondviselőt. A nyilatkozat csak a rajta feltüntetett kedvezményre való jogosultság alátámasztására előírt dokumentummal együtt érvényes, tehát a kedvezményt csak akkor állítjuk be, amikor mindkettőt eljuttatta nekünk.

Ha a nagycsaládos kedvezmény érvényesítéséhez a nyilatkozaton olyan, a kedvezménnyel érintett gyermekkel közös háztartásban élő, nem az iskolánkba járó gyermek adatait tüntette fel, aki a 16. életévét betöltötte, de 25 évesnél nem idősebb és nappali rendszerű köznevelési/felsőoktatási intézményben tanul, akkor ezen gyermek(ek) részéről félévente szükséges leadni az iskolalátogatási/jogviszony igazolást az aktuális félév megkezdésére vonatkozóan. Az első félévére szóló igazolásnak október 14-ig, a második félévre szólóknak pedig február 14-ig kell beérkeznie.

Nagycsaládos kedvezmény igénybe vétele esetén az igénylőlapon minden, de legalább 3 gyermeke adatait fel kell tüntetnie, nem csak azon gyermekét, aki részére a kedvezményt igényli.

Amennyiben nem nagycsaládosként, hanem egyéb jogcímen (pl.: rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, tartós beteg gyermek) kíván étkezési kedvezményt igénybe venni, úgy a kedvezményre való jogosultság alátámasztására a nyilatkozat mellé csatolni szükséges a határozatot, a tartós beteg gyermek esetén a diéta igénylőt, valamint a szakorvos/Kormányhivatal által kiállított igazolást.

Frissülő hírek az étkezési felületen

Az étkezési felület a szülővel való kapcsolattartásra is szolgál. Belépés után a „Kezdőlap”-on megjelennek az ügyintéző által kiírt információk. Kérjük a szülőket, hogy a folyamatosan frissülő híreket kísérjék figyelemmel.

Súgó

Az ebédbefizetési rendszer használatának részletes leírása megnyitható a súgó menüből:
https://szmg.eny.hu/resources/files/etkezoi_felulet_kezikonyv.pdf

 

 

 A vonalkód használata 

A 2024/2025-ös tanévtől az étkezés a menza-felületről letölthető QR-kóddal vehető igénybe. Az étkezői felületre feljelentkezve az alábbi képernyő jelenik meg:

 

 

A képernyő jobb felső sarkában (az ábrán pirossal bekeretezett rész) található jelre állva megjelenik a vonalkód és a gyermek neve, osztálya. A vonalkódot le kell tölteni és kinyomtatni. A mindennapi használat miatt vagy laminálni érdemes, vagy egy olyan kis noteszbe beragasztani, melyet minden nap hoz a diák. (Ilyen például a sok gyerek által használt HF-notesz.) A laminált kódot érdemes a tárcájukban hordani.

Az ebédosztást számítógépes rendszer segíti. A csatlakoztatott vonalkód olvasó segítségével megjelenik a monitoron a választott menü, amelyet a pultnál lehet elvenni, majd az ebédlőben helyet foglalva elfogyasztani.

 

Határidők és ügyintéző

Határidők (2024 augusztustól):

Étkezés igénylésére minden hónap 15-25. között van lehetőség, kivétel augusztus és december hónapok:

augusztus 10-29.

december 05-13.

Változás esetén a befizetési felületen található hírek rovatban küldünk tájékoztatást.

 

A regisztráció és a befizetés menete

Káplánné Erdély Zita

Tel: 06-1/381-0909 /131 mellék (Hétfő - Kedd - Szerda -- 8:30 és 13:00 között)

e-mail: ebed@szmg.hu

 
Naptár
Aktuális | Kovetkező események
ImpresszumAdatkezelési tájékoztató

Minden jog fenntartva © Szent Margit Gimnázium

Tervezte az Unicial